Binecuvântare arhierească la Colegiul „Ferdinand I“ din Bacău

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a binecuvântat ieri lucrările Colegiului „Ferdinand I“ din Bacău. Slujba a fost oficiată cu prilejul împlinirii a 145 de ani de existenţă a instituţiei. În cadrul evenimentului religios a fost organizată o acţiune caritabilă pentru Centrul „Sfinţii Cosma şi Damian“ din Bacău.

Elevii şi profesorii Colegiului „Ferdinand I“ din Bacău au început ieri seria manifestărilor din cadrul programului „Şcoala altfel“ prin participarea la slujba Aghezmei mici, oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Preasfinţia Sa a citit cu acest prilej mai multe rugăciuni pentru sporul la învăţătură al copiilor. „Copiii şi tinerii prezenţi la slujbă şi-au arătat bucuria de a fi părtaşi la acest moment spiritual. Un moment deosebit a fost oferit de un elev în clasa a II-a, care a recitat poezia «Rugăciune», de Mihai Eminescu“, a amintit pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

La final, PS Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt celor prezenţi în care a subliniat că atât părinţii, profesorii, cât şi Biserica investesc în copii pentru a ajunge oamenii de mâine ai societăţii. Preasfinţia Sa a amintit apoi de parteneriatul pe care instituţiile social-filantropice ale Eparhiei Romanului şi Bacăului l-au încheiat cu Şcoala, pentru „a aduce o bucurie celor care nu au avut posibilitatea de a fi într-o şcoală cum este cea de aici“. Slujba de binecuvântare a fost urmată de spectacolul caritabil „Autismul nu doare, indiferenţa ta, da“, organizat de şcoala gazdă, în colaborare cu Primăria Municipiului Bacău, Teatrul de Vară din Bacău, Fundaţia „Episcop Melchisedec“ - filiala Bacău şi Colegiul de Artă „George Apostu“ din Bacău. Fondurile strânse sunt destinate copiilor de la Centrul pentru persoane cu autism „Sfinţii Cosma şi Damian“ al Fundaţiei „Episcop Melchisedec“- filiala Bacău. „Prin acest spectacol ne-am dorit să împletim rugăciunea cu fapta bună, să-i sprijinim pe copiii care suferă de autism şi să întărim în elevii noştri această latură civică, altruistă, morală, astfel încât să devină mai buni“, a spus prof. Gabriela Ciuche, coordonatorul proiectelor educative la Colegiul „Ferdinand I“ din Bacău. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.

De la același autor

Ultimele din categorie