Recepţie la Centrul Eparhial Timişoara

28 Aprilie 2011 09:21 Arhiepiscopia Timişoarei

Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost gazda unei recepţii oficiale de Paşti la care au participat clerici ortodocşi, reprezentanţi ai cultelor religioase, etnice şi oficialităţi locale timişorene.

Întâlnirea a fost deschisă de cuvântul părintelui Radu Bogdan, preot militar, care a evidenţiat în cuvântul rostit, cu această ocazie, importanţa praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

"Praznicul Paştelui reprezintă pentru noi o biruinţă de taină, deoarece este o biruinţă vindecătoare, care mântuieşte pentru totdeauna, pe vecie. Învierea Mântuitorului are o dimensiune cosmică, după cum o prezintă Sfântul Ioan Damaschinul în unul din imnele închinate marelui praznic, căci prin căderea omului întreaga creaţie este afectată. Primii oameni în Rai nu au cunoscut ce este întristarea, moartea, căci erau în comuniune cu Dumnezeu, dar iată că atunci când s-au despărţit de Dumnezeu şi au dorit să ajungă dumnezei fără de Dumnezeu au pierdut această comuniune de har şi s-au cufundat tot mai mult în moarte.

De aceea pe noi, creştinii, moartea nu ne mai înspăimântă, întrucât ea reprezintă trecerea noastră la o nouă viaţă, iar moartea este pentru noi ultima curăţire, ultimul botez şi intrarea în Ierusalimul ceresc. A trăi în Hristos prin Tainele Bisericii este o înviere, iar acest lucru este pregustarea vieţii veşnice şi totodată trecerea de la starea de chip la cea de asemănare cu Dumnezeu", a spus părintele Radu Bogdan.

Preasfinţitul Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a mulţumit celor prezenţi pentru bucuria cu care au onorat invitaţia şi le-a transmis binecuvântarea Întâistătătorului Banatului, Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu, la Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, precum şi urările de sănătate, împliniri şi gânduri de pace.

sursa: ziarullumina.ro

Citește alte articole despre: preot, Paști, recenţie

Ultimele din categorie