Trei ani de la întronizarea IPS Andrei în scaunul de Mitropolit al Clujului

La praznicul Bunei Vestiri din anul acesta s-au împlinit trei ani de la întronizarea Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei în scaunul de Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, pe 25 martie 2011, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

În cei trei ani de păstorire, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a desfăşurat o bogată activitate, sporind programele catehetice dedicate copiilor şi tinerilor din Arhiepiscopia Clujului, activităţile misionare, social-filantropice şi pe cele pastorale. S-au construit noi lăcaşuri de rugăciune, centre misionare pentru tineri, un nou sediu universitar pentru Facultatea de Teologie şi un centru de îngrijiri paliative. De asemenea, s-a înfiinţat un Colegiu Naţional Ortodox, unde s-au înscris copii în clasa pregătitoare, clasa I, precum şi clasa a cincea.

„Dinamismul Înalt Preasfinţitului Părinte Andrei emană din dimensiunea spirituală, religioasă a vieţii cu Hristos pe care o trăieşte, din experienţa de viaţă pe care o are, din credinţa sa, pe care şi-a manifestat-o încă de copil, precum şi din receptivitatea pe care o are faţă de nevoile comunităţii clujene, ale eparhiei pe care o conduce, dar şi ale lumii în care trăim“, a declarat PS Vasile Someşeanul, vicarul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Evenimentele dedicate sărbătoririi hramului Mitropoliei Clujului şi împlinirii a trei ani de arhipăstorire a Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei vor debuta în ajunul praznicului, prin slujba Vecerniei cu Litie, în Catedrala Mitropolitană, la care va participa şi PS Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Manifestările dedicate hramului Mitropoliei Clujului vor culmina cu oficierea Sfintei Liturghii din ziua praznicului, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, oficiată de către IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de ierarhi: Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului, Preasfinţitul Vasile Someşeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, şi Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Acestora se vor adăuga şi membrii Permanenţei Consiliului eparhial şi cei nouă protopopi ai eparhiei, precum şi dascăli ai celor două instituţii de învăţământ teologic clujean.

Această aniversare prilejuieşte atât clericilor, cât şi credincioşilor din eparhia Clujului, oportunitatea de a manifesta sentimente de recunoştinţă şi de mulţumire în faţa lui Dumnezeu pentru aceşti ani de conlucrare în activitatea pastorală şi misionară a Bisericii, în spiritul unei relaţii de ascultare şi comuniune, şi, în consecinţă, şi prilejul de a adresa Înaltpreasfinţiei Sale urări de bine şi spor în activitatea duhovnicească şi edilitară viitoare. (Sursa: mitropolia-clujului.ro)

Ultimele din categorie