Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul, sărbătorit în Biserica Parohiei Oinacu din Protopopiatul Giugiu

26 Noiembrie 2013 21:32 Episcopia Giurgiului

Pe 26 noiembrie, când Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul, Biserica Parohiei Oinacu din Protopopiatul Giurgiu îşi sărbătoreşte cel de-al doilea ocrotitor. Manifestările religioase închinate hramului au debutat în ziua de 25 noiembrie cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia. 

Astăzi, în ziua hramului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de părintele Ciocoiu Marius Cătălin, secretar al Protoieriei Giurgiu, împreună cu un sobor de preoţi.

În cuvântul de învăţătură rostit la final, părintele secretar le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre viaţa pilduitoare a Sf. Stelian Paflagonul, care este cunoscut ca ocrotitor al copiilor şi al familiei creştine, în general. Viaţa sa de rugăciune şi râvna duhovnicească l-au învrednicit de darul facerii de minuni, vindecându-i mai ales pe copiii chinuiţi de diferite boli.

La final, părintele secretar l-a felicitat pe părintele paroh Stelian Duţu cu prilejul zilei sale onomastice. De asemenea, copiii din grupul catehetic al Centrului parohial „Sf. Stelian" au oferit părintelui paroh o icoană cu chipul „Sf. Cuv. Stelian Paflagonul" pictată de ei în cadrul atelierului de pictură.

(Sursa: episcopiagiurgiului.ro)

Ultimele din categorie