Tabără de iarnă pentru tineri la Dogana Nuova, Italia

19 Februarie 2014 17:04 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, în perioada 13 - 17 Februarie 2014 s-a desfășurat prima ediție a Taberei de iarnă a tinerilor din Episcopia Italiei, în munții Modenei, localitatea Dogana Nuova (frazione Fiumalbo, în apropierea vârfului Cimone).

Potrivit tradiției, această tabără a fost coordonată de părintele Doru Vasile Gârboan, consilier al Departamentului pentru  tineret și paroh al bisericii cu hramul "Sfintele Mucenițe Minodora, Mitrodora, Nimfodora și Sf. Ierarh Nicolae" din Imola și de soția acestuia, doamna preoteasa Mihaela. Au participat 25 de tineri din Modena, Imola, Roma, dar și din România și Franța. Având în vedere că participanții au provenit din zone și țări diferite, au fost pregătite jocuri şi activități creative și educative cu scopul de a le facilita celor prezenți modul de a interacționa, de a se exprima liber și de a-și descoperi talentele. Mare a fost bucuria jocului inocent al zăpezii, în care tinerii și-au putut manifesta entuziasmul pe pârtie, la săniuș, la snowboard, dar și prin intermediul plimbărilor în aer liber, pe cărările înzăpezite de munte. De asemenea, au avut loc și alte activități, precum: conferințe, jocuri interactive, teatru, discuții libere și proiecții de film.

Unul din cele mai însemnate momente ale taberei a fost conferința susținută de părintele Saul Șoptică, de la parohia "Sfântul Dimitrie Basarabov", din localitatea Budrio. Părintele a abordat în cadrul cuvântării sale tema marilor duhovnici ai României din perioada comunistă și post-decembristă, punând un accent deosebit pe martirajul acestora, pe jertfa de sine adusă în numele Domnului. Partea de final a conferinței a fost dedicată unei secțiuni de întrebări și răspunsuri. Vorbele pline de duh ale părintelui au pătruns adânc în sufletele celor prezenţi, avându-i călăuză pe marii duhovnici ai Ortodoxiei românești.

La sfârșitul taberei, tinerilor le-au fost înmânate diplome de participare, care au marcat  acest moment unic petrecut împreună, dar cel mai important aspect ale acestei întâlniri a constat în legăturile trainice care s-au stabilit între participanți, în gândurile și experiențele împărtășite, tinerii având astfel ocazia să se cunoască, să se regăsească pe ei înşişi și să se deschidă unii către alții.

(Sursa: episcopia-italiei.it)

Ultimele din categorie