Activitate interculturala a A.F.O.R.E.O.

Doamnele ortodoxe din cadrul A.F.O.R.E.O. au pregătit o seară specială, de schimb intercultural, dorind să le prezinte tinerilor din diverse ţări valorile culturale şi tradiţiile religioase ortodoxe ale poporului român, în special cele legate de perioada Postului Mare.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (A.F.O.R.E.O.) a organizat, în ziua de marţi, 29 martie 2011, în sala festivă a Protopopiatului Oradea, o întâlnire a doamnelor ortodoxe cu un număr de 10 voluntari străini care activează în centrele sociale din cadrul Asociaţiei „Filantropia” a Episcopiei Oradiei, la care s-au adăugat alţi 5 voluntari de la AIESEC Oradea, după cum ne-a relatat Pr. Silviu Dobai.

„În urmă cu câteva săptămâni am aflat de la Părintele Laurenţiu Lazăr, consilier social-filantropic al Episcopiei Oradiei, şi de la Domnul Adam Sima, preşedindele AIESEC Oradea, că în oraşul nostru îşi desfăşoară activitatea câţiva tineri voluntari din diferite ţări. Fiind anul european al voluntariatului ne-am gândit că ar fi oportun să avem o întâlnire cu aceşti tineri, având în vedere că pe plan european se desfăşoară multe evenimente, expoziţii şi manifestări. Atât tinerii aceştia voluntari, cât şi noi suntem animaţi de dorinţa şi de gândul de a dărui celor din jurul nostru lucruri frumoase pe care alţii nu le pot avea”, a declarat doamna Viorica Cherteş, preşedinte al A.F.O.R.E.O.

Tinerii voluntari prezenţi la întâlnire se află în România pentru 10 luni de zile, venind din Japonia, Noua Zeelandă, Italia, Franţa, Spania, Germania, Polonia şi Anglia. Fiecare dintre ei s-a prezentat şi a interpretat un cântec specific ţării de provenienţă, vorbind despre sărbătorile primăverii şi nu în ultimul rând despre tradiţiile şi obiceiurile din ţările lor şi modul în care sunt celebrate diverse sărbători în culturile şi religiile din care fac parte.

sursa: basilica.ro

Citește alte articole despre: femeie, proiect, tradiție, tanar, asociație, voluntar

Ultimele din categorie