Izvorul de la Mănăstirea Izbuc a țâșnit din nou la suprafață de sărbătoarea Sfintei Parascheva

20 Octombrie 2020 10:50 Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei

Părinții de la Mănăstirea Izbuc au anunțat că izvorul cu ape tămăduitoare din incinta acesteia a reapărut la suprafață de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Ziua de cinstire a Sfintei Cuvioase Parascheva cea mult folositoare a fost o zi binecuvântată pentru obștea Mănăstirii Izbuc, dar și pentru pelerinii veniți la sfintele slujbe”, au scris părinții mănăstirii.

„Izvorul Maicii Domnului a început să-și reverse apa sfințitoare, mângâiere pentru cei credincioși, împovărați și suferinzi care au dorit să o cinstească pe Sfânta Cuvioasă Parascheva la Sfânta Mănăstire. Preacuvioasă Maică Parascheva, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!”, au adăugat ei.

Printre credincioșii care s-au închinat de Sfânta Parascheva în noua biserică a mănăstirii, sfințită luna trecută de Părintele Patriarh Daniel, a fost și Tanti Lenuța din Chinteni, „bunica” din videoclipurile vlogger-ului Mircea Bravo.

Numele mănăstirii vine de la izvorul unic în Europa, declarat monument al naturii încă dinainte de anul 1989. Acesta izbucnește la suprafață doar la anumite intervale: uneori doar pentru câteva zile, alteori timp de luni sau chiar ani.

Anul trecut, izvorul a țâșnit la suprafață de sărbătoarea Sfântului Ilie, 20 iulie 2019, iar anul acesta în ziua de vineri a primei săptămâni din Postul Mare, 6 martie 2020.

Apa izvorului are puteri vindecătoare, mărturie stând numeroasele declarații lăsate de pelerini în Cartea de Aur a Mănăstirii.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie