Curs festiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Ziua de 23 mai 2011, cu binecuvântarea PS Sofronie, Episcopul Oradiei,  festivitatea de absolvire a absolvenţilor celei de-a 23-a promoţii a cursurilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Episcop Dr. Vasile Coman" din Oradea a debutat cu oficierea unei slujbe de Te Deum.

Slujba a fost oficiată de îndrumătorii de an de la cele două specializări, Teologie pastorală şi Teologie-asistenţă socială, iar răspunsurile liturgice au fost date de cei 71 de absolvenţi ai celor două specializări mai sus amintite, în prezenţa celorlalţi părinţi profesori, în frunte cu părintele decan, pr. prof. univ. dr. Nicu Dumitraşcu, şi a reprezentanţilor Centrului Eparhial, respectiv pr. prof. Radu Valer Rus - vicar eparhial. După încheierea programului liturgic, cadrele didactice, absolvenţii şi invitaţii s-au îndreptat spre Aula Magna a universităţii, unde s-a desfăşurat partea a doua a programului dedicat cursului festiv.

Festivitatea a debutat cu intonarea imnului academic Gaudeamus Igitur, moment în care absolvenţii au intrat în aulă ocupând locul rezervat lor. Au urmat încă două momente muzicale, respectiv "Hristos a înviat" şi rugăciunea Tatăl Nostru care au fost interpretate de Corala Facultăţii "Psalmodia Varadiensis", condusă de pr. conf. univ. dr. Mihai Brie.

sursa: ziarullumina.ro

Citește alte articole despre: teologie, promoție, absolvire

Ultimele din categorie