Expoziţie-concurs de pictură în Aleşd, judeţul Bihor

Cu binecuvântarea PS Sofronie, Episcopul Oradiei, Biserica cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din oraşul bihorean Aleşd a fost miercuri, 30 martie, gazda unei manifestări cu caracter educaţional şi religios dedicată perioadei Postului Mare, la care au participat cei mai mici şi mai tineri dintre credincioşii aleşdeni.

La iniţiativa părintelui paroh Ovidiu Bocşan s-a desfăşurat cea de a doua ediţie a expoziţiei-concurs de desene şi pictură religioasă „Patimile şi Învierea Domnului văzute prin ochii copiilor”. Concursul are ca scop promovarea tradiţiilor creştin – ortodoxe de pe meleagurile Bihorului şi crearea unui cadru de manifestare tip expoziţie – concurs de desene şi pictură. În acelaşi timp, se urmăreşte familiarizarea copiilor şi tinerilor cu valorile creştin-ortodoxe şi apropierea acestora de Biserică.

La eveniment a participat un număr de 43 de elevi de la Şcoala Generală cu clasele I – VIII „Constantin Şerban” din Aleşd şi de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”, tot din Aleşd.

„La acest eveniment au participat copii din clasele primare, gimnaziale şi liceale din Aleşd. Aplicând în practică cuvintele Mântuitorului: ‘Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi’, am reuşit, cu ajutorul profesorilor de Religie din oraşul nostru, să le trezim acestora sentimentul dragostei pentru Hristos, astfel încât biserica unde s-a desfăşurat acţiunea, să devină neîncăpătoare şi nu numai atât, dar i-am făcut bucuroşi şi curioşi de realizările lor, determinându-i pe unii să aibă un motiv în plus să treacă pragul bisericii, să admire expoziţia cu lucrările lor de pictură. Suntem la cea de a doua ediţie şi dorim să facem din acest eveniment o tradiţie alături de acţiunea cu încondeiatul ouălor care urmează să o desfăşurăm. Sperăm ca imaginile zugrăvite de aceşti copii pe hârtie să pătrundă şi să rămână în inimile lor”, a declarat părintele paroh Ovidiu Bocşan.

Câştigătorii concursului au fost răsplătiţi cu icoane reprezentând pe Maica Domnului, pe Mântuitorul Iisus Hristos şi alţi sfinţi, dar şi cu cărţi de rugăciune, iar toţi participanţii au primit iconiţe, urmând ca lucrările să fie expuse în sfântul locaş până în Săptămâna Luminată, după care elevii le vor lua acasă.

sursa: basilica.ro

Citește alte articole despre: biserică, educație, școală, icoană, copil

Ultimele din categorie