Lansarea cărții "Pasărea fericirii" în cadrul evenimentului "O carte cât o întreagă aventură"

27 Mai 2014 13:42 Știri

Marți, 3 iunie 2014, de la ora 11:00, la Librăria Cărturești din Palas Mall, Iaşi, Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei vă invită la evenimentul O carte cât o întreagă aventură, în cadrul căruia se va lansa volumul de povestiri Pasărea fericirii de Dumitru Vacariu. Autorul, actorul Petru Ciubotaru, istoricul și criticul literar Ioan Holban vor deschide pentru cei mici lumea poveștilor, iar Anca Apostol îi va iniția în tainele realizării ilustrațiilor de carte.

Editura DOXOLOGIA, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” din Iași și Librăria Cărturești, a pregătit un eveniment special pentru copii, cu ocazia apariției pe piață a cărții Pasărea fericirii, autor Dumitru Vacariu. Astfel, pe 3 iunie, de la ora 11:00, la Librăria Cărturești din Palas Mall publicul se va întâlni cu scriitorul Dumitru Vacariu, actorul Petru Ciubotaru, istoricul şi criticul literar Ioan Holban. Copiii, inspirați de cele mai frumoase imagini din volumul de povestiri expuse în librărie, vor putea participa la atelierul de creaţie artistică Să ilustrăm poveşti!, coordonat de Anca Apostol, ilustratoarea cărții.

După apariția volumului de poezii pentru copii Pădurea vrăjită, îndrăgitul scriitor de cărți pentru copii și tineret Dumitru Vacariu publică la Editura DOXOLOGIA un volum de povestiri fascinante: Pasărea fericirii. După cum susține în prefața cărții istoricul și criticul literar Ioan Holban, „literatura pentru copii a lui Dumitru Vacariu este peste aceea a lui Emil Gârleanu şi Elena Farago, George Topârceanu şi Otilia Cazimir. Proza din această antologie reface puntea cu literatura pentru copii şi tineret, excelând în ceea ce s-au numit povestiri istorice, din volume precum Dincolo de poveste, Bărzăunul şi restul lumii, Vornicul Ţării de Sus, Poteci fără întoarcere, Comoara, Aventură dincolo de timp, În căutarea Scufiţei Roşii. Ceea ce face acum Dumitru Vacariu e să dea rost unui dor de poveste”.

Parteneri ai evenimentului: Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” din Iași, Librăria Cărturești Palas Mall

Partenerii media: Portalul Doxologia.ro, Radio Trinitas, "Ziarul Lumina" – ediția de Moldova.

Citește alte articole despre: copii, lansare de carte, ilustrație, atelier, Dumitru Vacaru

Ultimele din categorie