Revedere după 30 de ani

3 Iunie 2014 23:58 Știri

Promoţia 1984 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, pe atunci Institutul Teologic Universitar, s-a reunit marţi, după 30 de ani de la absolvire. Catalogul a fost strigat în Aula „Dumitru Stăniloae” a instituţiei. La festivitate a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, absolvent al promoţiei.

"Ne îndreptăm iată promoţia 1984 spre cel de-al patrulea deceniu de la finalizarea şcolii cu gândul că puţin câte puţin anii se aşează, nădăjduim şi experienţa şi curajul mărturisitor sperând în mila Domnului că experienţa acumulată de preoţi în toată această perioadă va fi adâncită şi lărgită spre slava lui Dumnezeu şi spre binele enoriaşilor care aşteaptă de la preoţii lor cu exigenţă crescândă, o prezenţă liturgică pe de o parte, dar şi cultural-filantropică, misionară pe de altă parte", a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Alături de absolvenţii promoţiei 1984 s-au aflat şi foşti profesori şi îndrumători. Cu toţii au rememorat anii studenţiei şi i-au pomenit pe cei trecuţi la Domnul.

Festivitatea a fost precedată, în cursul dimineţii, de Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum. (Sursa: basilica.ro)

Ultimele din categorie