Patriarhul Ierusalimului şi Patriarhul României la Palatul Cotroceni

25 Octombrie 2014 21:21 Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, au fost astăzi, 25 octombrie 2014, în vizită la Palatul Cotroceni unde au fost primiţi de Preşedintele României, dl. Traian Băsescu.

Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea a primit din partea Preşedintelui României, la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul Naţional „Steaua României” - în grad de Mare Cruce.

În cadrul întrevederii, după cum aflăm de la TRINITAS TV, Preşedintele României şi-a exprimat aprecierea pentru eforturile pe care Patriarhia Ierusalimului le face cu scopul de a cultiva dialogul între religii şi confesiuni la Locurile Sfinte. La rândul său, Patriarhul Ierusalimului a mulţumit pentru contribuţia comunităţii româneşti la Locurile Sfinte, fie că sunt pelerini sau cetăţeni stabiliţi în Ierusalim.

Patriarhul României i-a mulţumit preşedintelui pentru modul în care a încurajat, în toţi aceşti ani, cooperarea dintre instituţiile statului şi Biserică, adăugând faptul că vizita Preafericirii Sale Teofil al III-lea în România înseamnă foarte mult pentru credincioşii din ţara noastră, confirmând, astfel, legăturile istorice şi spirituale profunde care ne leagă de Locurile Sfinte.

Cei doi patriarhi şi delegaţiile însoţitoare au vizitat la final Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din incinta Palatului Cotroceni. Alături de cei doi Patriarhi a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgovşitei şi Exarh Patriarhal. (patriarhia.ro)

Ultimele din categorie