„Am pornit să colindăm” la Centrul de bătrâni de la Mănăstirea Văratec

17 Decembrie 2019 17:42 Arhiepiscopia Iaşilor

Ieri, 16 decembrie 2019, elevii clasei a XII-a, secția Patrimoniu Cultural, de la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” au poposit la Centrul pentru bătrâni „Cuvioasa Nazaria” de la Mănăstirea Văratec, comuna Agapia.

Monahia Filumena Pădurariu, coordonatoarea centrului, alături de măicuțele Rafaela, Epraxia, Filoxenia și bătrânii centrului ne-au primit cu mare emoție. Eleva Magda Pânzari a deschis momentul artistic spunând: „Venim precum magii să vă aducem din tot sufletul un mic dar de care sperăm să vă bucurați”. Alături de colinde, seminariștii au donat centrului 8 icoane pe sticlă, realizate la orele de pictura, dar și daruri dulci strânse prin colecta la clasă. Gazdele au primit cu mare drag și au răsplătit colindătorii. Un moment emoționant a fost și sărbătorirea bătrânei Ecaterina, care a împlinit vârsta de 95 de ani.

Totodată, elevii au trimis cântul colindului și bătrânilor imobilizați și au dat slavă lui Dumnezeu în paraclisul cu hramurile „Sfântul Evanghelist Ioan și Sfântul Pantelimon”. Grupul a fost coordonat de părintele director Viorel Romus Laiu și prof. diriginte Oana Grădinaru.

Ultimele din categorie