Aparatură medicală și consumabile de 20.000 de lei pentru Spitalul Orășenesc Bicaz

30 Aprilie 2020 16:56 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Zeci de materiale medicale au fost trimise joi, 30 aprilie 2020, de voluntarii Fundației „Împreună pentru Solidaritate Socială” către Spitalul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bicaz – Neamț. Pe lângă consumabilele și produsele sanitare, aceștia au oferit unității spitalicești un ecograf și un defibrilator. Întreaga donație este estimată la aproximativ 20.000 de lei.

Membrii fundației din Săvinești au oferit în această dimineață pachete și materiale medicale Spitalului Orășenesc Bicaz. Au fost donate bandaje, pansamente, orteze, un ecograf, un defibrilator și o mulțime de produse sanitare.

„Prin gestul Fundației «Împreună pentru Solidaritate Socială», putem să spunem că astăzi este o zi extrem de frumoasă în sufletele noastre. Ne dăm seama că cei din jurul nostru sunt alături de noi. Le pasă de ceea ce facem noi aici, le pasă de ceea ce se întâmplă și sunt conștienți că orice ajutor pe care îl aduc este în beneficiul pacienților și al personalului medical și auxiliar din toate unitățile sanitare din România. Mulțumirile noastre nu pot fi cuantificate, dar aveți din inima noastră tot respectul și vă garantăm că aici, chiar dacă este un spital micuț, absolut tot personalul depune eforturi pentru a îngriji pacienții și a le asigura un confort, un bun tratament. Au început și lucrările de reabilitare termică, totul va reintra în normal. Trebuie să ne întoarcem la vechea noastră viață, respectând regulile de distanțare socială și de protecție. Să nu uităm că există în jurul nostru oameni care au nevoie”, ne-a relatat dr. Letiția - Gabriela Damoc, managerul Spitalului Orășenesc din Bicaz.

„Ne bucurăm că am reușit astăzi să fim alături de cei de la Spitalul Orășenesc «Sfântul Ierarh Nicolae» din Bicaz. Am reușit să ducem un ecograf, un defibrilator și materiale consumabile, în valoare de peste 20.000 de lei. Sperăm ca în viitor să continuăm astfel de acțiuni și să ajungem și la Spitalul Municipal din Roman. Ne bucurăm să fim alături de sistemul sanitar nemțean, alături de pacienți și ne dorim să ne implicăm în problemele comunității”, a afirmat Corina Băhneanu, asistent manager în cadrul Fundației „Împreună pentru Solidaritate Socială” Săvinești.

Fundația își propune să combată marginalizarea socială prin redarea demnităţii umane, ajutorarea şi încurajarea persoanelor defavorizate din comunitate, prin solidaritate şi angajament social. Întreaga activitate se axează pe două coordonate: activități sociale și cultural–educative.

De la același autor

Ultimele din categorie