Aproximativ 750 de jucători s-au înscris la Campionatul de Fotbal al Arhiepiscopiei Iașilor

26 Iunie 2019 21:30 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 19 iunie - 11 iulie 2019, Departamentul Misiune pentru Tineret desfășoară Campionatul de Fotbal al Arhiepiscopiei Iașilor, eveniment sportiv adresat tinerilor cu vârsta între 14-20 de ani. Aproximativ 750 de jucători, formând 124 de echipe, s-au înscris la campionatul eparhiei.

Organizatorii acestui campionat și-au propus, prin intermediul acestei initiațive, să creeze un cadru în care tinerii să-și consume energia și să-și petreacă timpul cu folos, în jurul unor valori tradiționale, precum Biserica și Școala, să încurajeze dezvoltarea spiritului de echipă şi a abilităților de colaborare cu ceilalţi pentru un beneficiu comun, iar tinerii alături de preotul lor paroh să se cunoască reciproc.

Acest campionat de fotbal este adresat jucătorilor cu vârsta între 14-20 de ani și este organizat în patru etape, primele două având loc zilele trecute: la nivel de cerc misionar – 19 iunie a.c. și faza pe protopopiat – ieri, 25 iunie 2019. Următoarele etape, pe județ și finala campionatului, vor avea loc la începutul lunii iulie, pe 6 iulie fiind faza județeană, iar pe 11 iulie a.c. etapa finală.

Toate parohiile din Arhiepiscopia Iașilor au fost invitate să participe la acest proiect, evenimentul adunând 744 de jucători, formând astfel 124 de echipe.

Campionatul de Fotbal al Arhiepiscopiei Iașilor este organizat de Departamentul de Misiune pentru Tineret al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză pastorală, iar ca parteneri: Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, ATOR și ASCOR Iași.

De la același autor

Ultimele din categorie