Şcoala de iconografie „Privire în adânc”, la Mănăstirea Oaşa

7 Iulie 2017 12:35 Arhiepiscopia Alba Iuliei

Şcoala de iconografie „Privire în adânc” va avea loc în perioada 1-10 august 2017 la Mănăstirea Oaşa (ediţia II) şi în perioada 1-14 septembrie 2017 la metocul Mănăstirii Oaşa - Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din judeţul Alba (editia III).

În cadrul Şcolii de iconografie „Privire în adânc”, veţi avea posibilitatea să puneţi întrebări, să luaţi notiţe şi să pictaţi alături de iconarii Mănăstirii Oaşa.

  • Ieromonahul Pantelimon Şuşnea a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Timişoara, secţia Pictură de şevalet. Este preot slujitor în mănăstire şi pictează icoane de 23 de ani.
  • Ieromonahul Teofil Bâra a absolvit Facultatea de Inginerie - TCM Sibiu. Este preot slujitor în mânăstire şi pictează icoane în atelierul Mânăstirii Oaşa de 16 ani.
  • Monahul Modest Moldovan pictează icoane de 36 de ani. Mai întâi a învăţat pictarea icoanelor pe sticlă la Mănăstirea Brâncoveanu - Sâmbăta de Sus. Apoi a fost monah în obştea Mănăstirii Prodromu din Sfântul Munte Athos, unde a lucrat în cadrul atelierului de iconografie, învăţând pictarea icoanelor pe lemn.

- Data limită de înscriere pentru ediţia a II-a: 20 iulie 2017

- Data limită de înscriere pentru ediţia a III-a: 20 august 2017

Mai multe informaţii despre eveniment găsiţi aici: Şcoala de iconografie „Privire în adânc”

Ultimele din categorie