Simpozionul Internațional „Tinerii în Biserică și în Societate” de la Alba Iulia, la final

11 Mai 2016 22:32 Arhiepiscopia Alba Iuliei

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a organizat în data de 9-10 mai 2016, Simpozionul Internațional cu tema „Tinerii în Biserică și în Societate”. Simpozionul a debutat luni, 9 mai 2016, la ora 9.00, cu slujba de Te-Deum în Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă, urmată, la ora 9.30, de cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

„Simpozionul Internațional organizat de facultatea noastră,aflat la a XV-a ediție (9-10 mai 2016),reuneștela Alba Iulia nume importante din domeniile mai sus menționate: ierarhi și teologi ai Bisericii noastre, profesori universitari din centre academice de renume din țară și din străinătate, oameni de cultură, monahi, clerici și studenți ai universității albaiuliene”, anunţă reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

În a doua zi a Simpozionului, 10 mai 2016, la ora 12.00, a avut loc un eveniment academic de excepție: acordarea titlului „Doctor Honoris Causa” domnului profesor Mark J. Cherry, de la „St. Edward’s University”, Austin, Texas, USA.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie