Slujire arhierească în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

11 Aprilie 2016 17:54 Arhiepiscopia Alba Iuliei

Duminică, 10 aprilie 2016, când au fost prăznuiţi sfinţii mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie, Biserica Ortodoxă s-a aflat în a patra duminică a Postului Mare. Această duminică a fost închinată Sfântului Cuvios Ioan Scărarul.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Alba Iulia. Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare şi a rostit cuvântul de învăţătură în Catedrala Reîntregirii, subliniind că „împlinirea poruncilor, citirea Sfintei Scripturi, iubirea aproapelui şi toate celelalte virtuţi creştineşti trebuie să fie principiile după care trebuie să ne ghidăm în viaţă”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corala „Nicolae Lungu” a Catedralei Patriarhale, condusă de pr. lect. dr. Stelian Ionaşcu. La final, Înaltpreasfinţia Sa a felicitat pe părintele dirijor şi pe toţi membrii coralei, şi a admirat „modul pilduitor în care această nobilă liră a Logosului divin, îndeplineşte misiunea Bisericii prin cântarea liturgică”.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie