Vizite canonice ale Înaltpreasfințitului Părinte Irineu de Alba Iulia

3 Februarie 2016 22:14 Arhiepiscopia Alba Iuliei

Miercuri, 3 februarie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu de Alba Iulia a efectuat o serie de vizite canonice în Protopopiatul Câmpeni.

Miercurie, 3 februarie 2016, Arhipăstorul Alba Iuliei a întreprins o serie de vizite canonice în câteva parohii din Parotopopiatul Câmpeni. Periplul pastoral-misionar a vizat buna rânduială şi organizarea administrativă precum şi dinamizarea vieţii spirituale în parohii. Vizitele Înaltpreasfinţiei sale au scopul de a sedimenta în conştiinţa pastorală a preoţilor rolul şi importanţa lor de „crainici ai cerului” în lucrarea pe care o fac, cu atâta jertfă, în ogorul Bisericii strămoşeşti.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu de Alba Iulia s-a întâlnit cu preoţii parohi şi credincioşii păstoriţi, cărora le-a pus la suflet îndemnuri duhovniceşti, folositoare pentru viaţa misionară şi în slujirea pastorală pe care o au. Ierarhul îi provoacă, prin efectuarea acestor vizite canonice, pe preoţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le oferă atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită de Biserică, care este „Trupul lui Hristos”.

În desfăşurarea acestui itinerar pastoral Înaltpreasfinţitul a fost prezent în parohiile: Bucium-Cerbu, Cărpeniş, RoşiaMontană I şi RoşiaMontană II, Bucium Poieni, Bucium Şasa, Bucium Sat şi Bucium Izbita.

Sursa: http://reintregirea.ro/vizite-canonice-in-protopopiatul-campeni/

Ultimele din categorie