Prăznuirea Sfintei Mucenițe Filoteia la Catedrala arhiepiscopală din Curtea de Argeș

Catedrala arhiepiscopală din Argeș a îmbrăcat luni, 7 decembrie 2015, la prăznuirea Sfintei Mucenițe Filotea, haine de sărbătoare.

În seara zilei de 6 decembrie 2015, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei cu Litie la Catedrală arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Procesiunea cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia a început de la Paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeș, de unde, în sunet de clopot și cântare, cler și popor, cu lumânări și rugăciuni au pornit către măreața zidire a Sfântului Neagoe Vodă Basarab. 

Slujba a continuat sub baldachinul aflat în fața Catedralei arhiepiscopale, iar cântările Utreniei și ale Acatistului Sfintei Mucenițe Filoteia au întregit programul duhovnicesc al acelei zile binecuvântate de Dumnezeu. Credincioșii s-au închinat la moaștele sfintei, înălțând rugăciuni, după care au primit ceai cald, cozonac și covrigi, oferite de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Programul liturgic al zilei de luni, 7 decembrie 2015, a început la ora 7.00, cu sfințirea apei, Taina Sfântului Maslu și Acatistul Sfintei Mucenițe Filoteia, iar la ora 9.30 a fost oficiată Sfânta Liturghie.

Sursa: http://www.eparhiaargesului.ro/arhieparg/index.php/stiri-evenimente-din-eparhia-argesului/4018-vecernie-de-ziua-sfintei-mucenite-filoteia-la-catedrala-arhiepiscopala-din-curtea-de-arges

De la același autor

Ultimele din categorie