Slujire arhierească la Mănăstirea Corbeni din Argeş

În duminica a V-a din Postul Mare (17 aprilie 2016), credincioșii argeșeni au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii Corbeni. Aceștia au avut bucuria să asculte un cuvânt de învățătură rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, care a vorbit despre decizia omului de renunțare la viața păcătoasă și hotărârea acestuia de a trăi după voia lui Dumnezeu.

Mănăstirea cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbaşu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.

După anul 1989, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Calinic, au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfinţită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Lângă biserică s-a ridicat, în perioada 2000-2004, un corp de chilii, la baza căruia s-a amenajat un paraclis închinat Sfântului și Dreptului Iov.

Sursa: eparhiaargesului.ro

Ultimele din categorie