Delegaţia care a adus moaştele Sfântului Ierarh Visarion din Grecia, în vizită în Arhiepiscopia Bucureştilor

15 Mai 2016 12:44 Arhiepiscopia Bucureştilor

O delegaţie de la Mănăstirea Dusikon din Grecia, a adus vineri, 13 mai 2016, moaştele Sfântului Ierarh Visarion, Arhiepiscopul Larisei, la Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti Vlaşca, Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, cu prilejul hramului Paraclisului Mănăstirii.

Delegaţia, însoţită de Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, a vizitat sâmbătă, 14 mi a.c., cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Mănăstirea Cernica şi câteva dintre bisericile din Bucureşti care îl au ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Visarion, după cum a precizat arhimandritul Veniamin Goreanu, Consilier patriarhal.

La Mănăstirea Cernica, membrii delegaţiei au fost întâmpinaţi de părintele stareţ. Aici au vizitat lăcaşul de cult, s-au închinat la moaştele Sfântului Calinic de la Cernica şi ale Sfântului Gheorghe de la Cernica, au vizitat şi biserica veche din insulă, casa şi muzeul Sfântului Calinic. Preasfinţitul Părinte Galaction a rostit un cuvânt în care le-a vorbit miilor de pelerini prezenţi despre viaţa Sfântului Visarion şi legăturile cu Ţara Românească şi credincioşii din Capitală şi judeţele limitrofe.

Tot în această zi a fost săvârşită şi slujba parastasului pentru părintele ierodiacon Visarion Iugulescu.

În continuare, delegaţia a vizitat Biserica Sfântul Visarion din strada Sfântul Visarion. Aici a fost întâmpinată de părintele paroh Nicolae Crângaşu. Părintele Visarion, epitropul Mănăstirii Dusikon, a oferit în dar parohiei, o icoană cu chipul Sfântului Visarion al Larisei şi un rând de acoperăminte pentru sfintele daruri, precum şi un album cu istoricul, slujba şi viaţa Sfântului Visarion, album în care apar şi fotografii cu bisericile din Bucureşti.

La final, a fost vizitată Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou - Paraclis Patriarhal din Capitală, unde au fost întâmpinaţi de părinţii slujitori. Arhimandritul Veniamin Goreanu le-a urat bun venit şi le-a prezentat din istoricul catedralei.

Membrii delegaţiei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Galaction, au mulţumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea şi bucuria de a vizita aceste lăcaşuri de cult, precum şi pentru prezenţa la Mănăstirea Pantocrator.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie