Părintele Dumitru Stăniloae a fost comemorat la Bucureşti

5 Octombrie 2016 16:24 Arhiepiscopia Bucureştilor

Părintele Dumitru Stăniloae, cel mai mare teolog ortodox român, a trecut la cele veşnice în 5 octombrie 1993. În contextul împlinirii a 23 ani de la trecerea Domnul, la Paraclisul Universitar Sfânta Ecaterina al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a fost săvârşită miercuri, 5 octombrie 2016, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire.

La acest moment au participat profesori şi studenţi ai Facultăţii de Teologie. La final, Părintele Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, le-a vorbit studenților despre viața și opera Părintelui Dumitru Stăniloae, pe care l-a numit „Luceafărul teologiei ortodoxe românești”.

Părintele Decan Ștefan Buchiu a mai afirmat că „a-l comemora pe părintele Dumitru Stăniloae înseamnă a da strălucire ortodoxiei românești”. De asemenea, i-a îndemnat pe studenți să citească opera Părintelui.

Părintele Profesor Dumitru Stăniloae s-a născut în anul 1903 în localitatea brașoveană Vlădeni. A studiat la liceul Andrei Șaguna din Brașov și la Facultatea de Teologie din Cernăuți, unde a făcut și doctoratul. A fost profesor de dogmatică la Facultățile de Teologie din Sibiu și din București. Este autorul a numeroase cărți, studii și articole despre teologie și spiritualitate.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie