Rugăciuni pentru sufletul părintelui Nicolae Necula, în Paraclisul Facultății de Teologie din București

7 Septembrie 2017 13:25 Arhiepiscopia Bucureştilor

Părintele profesor Nicolae Necula a fost depus ieri în Biserica Sfânta Ecaterina, Paraclisul Facultății de Teologie din București. Un sobor de clerici condus de PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat un trisaghion aseară, în jurul orei 19.00.

La slujba de pomenire din 6 septembrie 2017 au fost prezenți profesori de teologie, apropiați și cunoscuți ai părintelui Necula. Din soborul slujitor au făcut parte pr. prof. Ioan Vicovan, decanul Facultății de Teologie din Iași și pr. prof. Vasile Răducă de la Facultatea de Teologie din București.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, PS Timotei a evidențiat calitățile fostului slujitor al Bisericii. „Părintele profesor a avut multe daruri. Eu am remarcat în primul rând dragostea lui față de clericii tineri care au iubit liturgica. Așa se face că unii dintre profesorii respectați de liturgică respectați astăzi au fost ucenicii lui, pe care i-a ajutat și format”, a spus PS Timotei Prahoveanul

Preasfinția Sa a amintit evocările unuia dintre ucenicii părintelui Necula, pr. prof. Viorel Sava, de la Facultatea de Teologie din Iași, care i-a închinat un cuprinzător studiu la împlinirea vârstelor de 60, respectiv 70 de ani.

„A venit acum vremea să cânte dincolo cântarea pe care el o iubea cel mai mult: Iubite-voi Doamne. Cred că va primi răspuns pentru această frumoasă cântare pe care teologii încearcă să o cânte din primii ani de seminar sau de facultate, care este deodată cântare și rugăciune”, a adăugat ierarhul.

„Împreună cu dânsul am depus eforturi să consolidăm clădirea facultății care a fost construită în 1871. M-a legat de dânsul o prietenie totală. L-am considerat un frate mai mare și am colaborat până acum două săptămâni când am stat de vorbă ultima dată”, a amintit părintele profesor Vasile Răducă.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie