S-a pus piatra de temelie pentru noua biserică din Călienii Noi, Jud. Vrancea

Duminică, 9 august 2015, credincioşii Parohiei vrâncene Călieni l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei care a sfinţit piatra de temelie a noului locaş de cult din Călienii Noi, cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a sfinţit duminică, 9 august 2015, piatra de temelie a noului locaş de cult din Călienii Noi, cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva“, filie a Parohiei Călieni. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de un sobor de slujitori, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ din Călienii Vechi. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.

Astfel, după mai mulţi ani de strădanii, dorinţa credincioşilor din această localitate de a avea o nouă biserică este aproape de împlinire.

Actualul locaş de închinare al filiei Călienii Noi a fost construit din paiantă în 1947. Din anul 2014, s-a început construirea unei biserici din zid, de dimensiuni mai mari, care să corespundă exigenţelor actuale.

Sursa: http://www.arhiepiscopiabzvn.ro/

 

Ultimele din categorie