Slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Epifanie - la cinci ani de la trecerea sa în veșnicie

14 Ianuarie 2018 14:06 Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

La împlinirea a cinci ani de la trecerea sa la cele veşnice, Arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost pomenit sâmbătă în Catedrala Înălţarea Domnului din Buzău. Slujba Parastasului a fost oficiată de IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Clerici, monahi și monahii din întreaga Eparhie, precum şi credincioşi buzoieni au participat la acest moment comemorativ și s-au rugat pentru cel ce le-a fost arhipăstor vreme de trei decenii.

După slujba religioasă, Pr. Mihalache Tudor, fost profesor și director la Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din municipiu, a rostit un cuvânt despre viața și personalitatea Arhiepiscopului Epifanie.

În continuare, Arhiepiscopul Ciprian a vorbit despre dificultățile slujirii arhierești. „Eu, ca succesor al vrednicului de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel, pe măsură ce trece timpul, înțeleg și mai bine dificultățile pe care le presupune această slujire. Numai cei implicați cu adevărat în viața Bisericii reușesc să înțeleagă frământările unui slujitor, fie că este vorba de un preot la parohie, fie de un stareț la mănăstire și, cu atât mai mult, de conducătorul unei Eparhii, care are de înfruntat primejdii pe care lumea, în general, nu le poate sesiza”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, soborul slujitorilor a săvârșit un Trisaghion la mormântul Arhiepiscopului Epifanie care se află în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău, ctitoria sa.

Sursă: basilica.ro

Ultimele din categorie