Asociaţia „Vasiliada”, alături de persoanele fără adăpost din Craiova

3 Martie 2016 20:27 Arhiepiscopia Craiovei

Asociația Vasiliada din Craiova implementează în perioada 15 februarie - 31 decembrie 2016, proiectul „Subvenție Legea 34/1998”. Acesta vine în sprijinul beneficiarilor Centrului Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” din municipiu.

„Prin serviciile acordate în cadrul proiectului se va avea în vedere asigurarea găzduirii provizorii până la ieșirea din situația de criză și reducerea treptată a gradului de excludere socială pentru această categorie de persoane”, după cum afirmă Gabriela Firu, reprezentant al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” oferă următoarele servicii: găzduire în sistem rezidențial și servirea mesei, activități de consiliere socială, acompaniere în vederea obținerii unor acte de identitate și de stare civilă, consiliere psihologică, informare asupra anumitor drepturi și obligații, informații despre sănătate, asistență medicală, informare și consiliere profesională, suport pentru găsirea unui loc de muncă, a unei locuințe, accesarea unor cursuri de calificare și recalificare profesională.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie