Duminica Învierii, la Penitenciarul din Galați

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, la Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi, preotul capelan Obreja Ioniţă a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost prezent şi a adresat un cuvânt părintesc persoanelor private de libertate.

Chiriarhul i-a îndemnat să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi, ca pe cel mai de preţ dar de la Dumnezeu. În continuare, o parte din persoanele private de libertate, coordonate de profesorul Ovidiu Gafton au susţinut un program de cântece pascale şi poezie creştină intitulat sugestiv „Învierea noastră cu Hristos”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a împărţit apoi iconiţe celor prezenţi şi a ciocnit cu ei ouă roşii. Programul a continuat cu vizitarea creştinilor şi creştinelor aflaţi în celulele penitenciarului, pe care i-a binecuvântat cu mesajul pascal „Hristos a înviat!”.

Această vizită face parte din programul tradiţional al Chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie