Acord de activitate de voluntariat, încheiat de Liceul Teologic Ortodox „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Piatra-Neamț

24 Octombrie 2017 08:17 Pr. Ştefan Zaharia Educaţie
 

După parteneriatul cu Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale „Luceafărul” din Piatra-Neamț, Liceul Teologic Ortodox „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Piatra-Neamţ a încheiat un nou acord de activitate de voluntariat, de această dată cu Centrul Social Pietricica din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Piatra-Neamț, ai cărui beneficiari sunt persoanele vârstnice.

Miercuri, 18 octombrie 2017, preoții și elevii Liceului Teologic din Piatra Neamț, alături de beneficiarii și angajații Centrului Social Pietricica, au participat la Taina Sfântului Maslu, iar la final părintele protopop Valentin Tofan a oferit un cuvânt de alinare și întărire sufletească.

În urma dialogului dintre reprezentanţii Liceului Teologic, protopopul Valentin Tofan și directorul centrului, doamna Ileana Dumitru, s-au stabilit mai multe întâlniri viitoare, cât şi strategia de implementare a proiectelor şi comunicarea dintre instituţiile implicate.

„Pornim de la gândul că în Piatra-Neamț, dar şi în împrejurimi, sunt multe persoane care au nevoie de sprijinul, atenţia și disponibilitatea noastre. Elevii Liceului Teologic pietrean au astfel posibilitatea de a întâlni persoane diferite, aflat în situaţii diverse şi cu nevoi deosebite. Este pe de o parte o activitate de formare pentru ei, cât și o dezvoltare a viziunii corecte despre lumea în care trăim și Îl propovăduim pe Dumnezeu. Ne bucură acest parteneriat şi prin prisma conlucrării cu oameni dedicaţi, jertfitori, îndrumaţi de doamna Ileana Dumitru, alături de care am plecat la acest nou drum”, a declarat părintele profesor Constantin Bogdan, directorul Liceului Teologic „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Piatra-Neamţ. (Preot Ștefan Zaharia)

De la același autor

Ultimele din categorie