Cerc pastoral-misionar în Parohia Baratca

14 Iulie 2016 14:04 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

În ziua de prăznuire a Icoanei „Prodromita“ a avut loc la Parohia Baratca cercul pastoral-misionar din comuna Bârgăuani, Protopopiatul Piatra Neamţ. Gazdă a fost părintele Andrei Savin.

Părintele profesor Sorin Amariei-Cosma de la Parohia Homiceni, Protopopiatul Piatra Neamţ, a susţinut la sfârşitul Sfintei Liturghii un cuvânt de învăţătură ce a scos în evidenţă conlucrarea dintre mănăstire, parohie şi şcoală în educaţia tineretului creştin ortodox, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

„Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că nu este părinte cel ce naşte, nici cel ce creşte, ci cel care educă. Un bun profesor este căutat de părinţi şi copii, indiferent de preţul lui. Se încearcă prin cunoştinţe să se afle cine este cel mai bun învăţător, cel mai bun profesor de matematică etc. În această căutare ne întâlnim totuşi cu un paradox: nu se întreabă aproape nicăieri de Pedagogul tuturor timpurilor! De Hristos! Dacă în şcoală înveţi ştiinţele vremii, care te îmbogăţesc la nivel de cunoaştere intelectuală, ei bine, în Biserică înveţi ştiinţa ştiinţelor, cunoaşterea lui Dumnezeu care îmbogăţeşte sufletul. Ar fi nedrept faţă de un copil să fie privat de una dintre cele două cunoaşteri“, a menţionat părintele Sorin Amariei-Cosma.

Părintele paroh Andrei Savin a scos spre închinare, cu acest prilej, o copie a Icoanei Prodromiţa, ce a fost sfinţită în Muntele Athos, la Schitul Prodromu, unde se afla icoana originală. După Sfânta Liturghie, toţi participanţii s-au închinat şi au luat parte la o agapă.

De la același autor

Ultimele din categorie