„Marșul pentru familie”, ediția a III-a: „Noi credem în viitorul familiei; ceea ce este firesc, rămâne firesc”

12 Iunie 2016 20:13 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Câteva mii de persoane din județele Iași, Neamț și Botoșani au participat astăzi în Municipiul Iași la „Marșul pentru familie”, organizat de Asociația „Familia Tradițională” și Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor. Tineri, părinți, copii, bunici, preoți și mireni, persoane cu familii deja întemeiate sau studenți ți tineri necăsătoriți au parcurs  traseul Copou - Universitatea „Al.I. Cuza” - Fundație - Piața Unirii - Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu toții au dorit să susțină familia întemeiată pe căsătoria dintre bărbat și femeie.

„Marșul pentru familie” a ajuns în acest an la cea de-a III-a ediție. Tema sub care s-a derulat acest eveniment a fost „Susținem familia”, după cum ne-a declarat Cosmin Brânză, referent în cadrul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor: „Ediția din acest an este dedicată modificării Articolului 48 - Patrimoniul Familiei din Constituția României. Deși vremea este înnourată, ne bucurăm de numărul mare de participanți, veniți din mai multe județe și orașe. Încărcați cu baloane, pancarte, dar și cu voie bună, încercăm ca mesajele noastre să fie cunoscute de câți mai mulți ieșeni. Nu promovăm un mesaj al urii, ci un mesaj al bucuriei și al unei bune viețuiri în cetate”.

Marșul de astăzi a marcat încheierea „Săptămânii pentru Familie”, prin care s-a dorit să se afirme încă o dată că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie reprezintă calea firească pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a societății.  „Susținem familia formată din tată, mamă și copii. Încercăm să readucem în prim-planul familiei valorile tradiționale, dar când vorbim de aspectul tradițional, nu ne referim la elementul arhaic, ci la ceea ce este firesc în familie: dragostea jertfelnică, respectul reciproc între soț și soție, responsabilitate, comuniune. Pericolele vin atât din interiorul familiei, cât și din exteriorul acesteia. Căsătoriile nu mai durează astăzi atât de mult ca altădată, fiindcă ne este frică să ne asumăm responsabilitatea și ne este frică să-l iubim pe cel de lângă noi cu tot cu defectele lui, așa cum ne-am asumat în fața sfântului altar. În cadrul «Săptămânii pentru Familie» am avut și o serie de ateliere în care participanții au învățat ce este respectul reciproc, care sunt rolurile tatălui și a mamei în familie, cum să traducem copilului ceea ce face tatăl sau mama în familie, etc. Noi credem în viitorul familiei; ceea ce este firesc, rămâne firesc”, ne-a declara dr. Eugen Gazzi, președinte al Asociației „Familia Tradițională”.

La final, a avut loc un moment artistic susținut de tineri și copii din Iași, precum și de Ansamblul „Doina Carpaților”. 

De la același autor

Ultimele din categorie