Nașterea Domnului, sărbătorită la Iași prin Liturghie arhierească

26 Decembrie 2015 15:17 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, vineri, 25 decembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Iași, în prezența a numeroși credincioși.

 

Sărbătoarea Nașterii Domnului a adunat la Catedrala Mitropolitană din Iași sute de credincioși ce au venit să participe la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjutat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost oferite de către corurile „Sanctus” și „Chivotul” ale Catedralei Mitropolitane din Iași. 

 „Astăzi, în zi de Crăciun, se cuvine să ne oprim la Betleem, în ieslea peșterii, și să-L recunoaștem acolo pe Fiul lui Dumnezeu Întrupat, Cea de-a Doua Persoană a Sfintei Treimi, Domnul nostru Iisus Hristos. Oprindu-ne în Betleem, Îl vedem pe Dumnezeiescu Prunc, Creatorul cerului și al pământului, venit în lume să împlinească golul omului după eternitate, cauzat de păcate și care nu poate fi umplut și împlinit decât de Dumnezeu Însuși”, a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în cuvântul de învățătură.

La finalul slujbei, conform tradiției,  credincioșii prezenți au fost binecuvântați de IPS Părinte Teofan.

De la același autor

Ultimele din categorie