Prima slujbă de priveghere în cinstea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei

Momente unice de bucurie și de emoție au fost trăite la Sihăstria Putnei, în cadrul primei slujbe de priveghere în cinstea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan.

În sunetul clopotelor, moaștele Sfinților Putneni au fost purtate în pelerinaj luni seara, pe 15 mai, de la Mănăstirea Putna, spre Sihăstria Putnei. Astfel, s-a făcut trecerea de la ziua Sfântului Iacob Putneanul, spre ziua de prăznuire a Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan.

Prima slujbă de priveghere închinată celor trei sfinți sărbătoriți, din acest an, pe 16 mai, a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcop al Episcopiei Române a Europei de Nord, alături de un sobor de preoți și diaconi. Numeroși credincioși din țară, dar și din străinătate, au participat la rugăciune cu emoție. „Ne bucurăm de cinstirea sfintelor moaște și aș dori acum, la final, să dau o definiție pe care a dat-o atât de minunat un copilaș, care a spus așa: Moaștele sunt trupurile acelor oameni care au fost puse în pământ cu Cerul în ei. Iată, au fost scoase din pământ ca Dumnezeu, prin rugăciunile lor, să ne înalțe la Împărăția Sa cea veșnică, cea mai presus de ceruri. Ne dorim ca împreună cu sfinții, așa cum suntem acum, să fim și în grădina Raiului, întru bucuria cea nesfârșită, de care se îndulcesc toți sfinții lui Dumnezeu”, a spus Preasfințitul Părinte Macarie.

Programul liturgic va continua mați dimineață, cu Sfânta Liturghie care se va oficia în cinstea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan. Sfintele moaște ale celor trei cuvioși vor rămâne în Biserica „Buna Vestire”, la Sihăstria Putnei, iar racla cu moaștele Sfântului Ierarh Iacob Putneanul se va întoarce marți după-amiază la Mănăstirea Putna.

De la același autor

Ultimele din categorie