Proiectul misionar-filantropic „Iarna pe uliţă”

13 Ianuarie 2016 09:48 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 8-10 ianuarie 2016, în Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”- Chișcăreni din Protopopiatul Săveni, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Vasile Viorel Florea, s-a derulat Proiectul misionar „Iarna pe uliţă”, ce a avut drept scop ajutorarea diferitelor categorii sociale aflate în nevoi.

În prima etapă a proiectului, desfăşurat pe 8 ianuarie, s-a organizat un concurs de săniuș pentru copii parohiei. Bucuria celor mici a fost deosebită, căci ei s-au bucurat atât de premii în bani, cât şi de prezenţa în mijlocul lor a preotului paroh, care i-a învăţat anumite tehnici de săniuş. A doua etapă a avut loc pe 9 ianuarie, când pr. Vasile Viorel, însoţit de câţiva copii ai parohiei, au ajutat câteva familii nevoiaşe din Chișcăreni, oferindu-le alimente, plapume şi lemne pentru a putea trece mai uşor peste anotimpul iernii. În cea de-a treia etapă a proiectului, au beneficiat şi cei din afară Parohiei Chișcăreni - oamenii străzii fără adăpost din oraşul Săveni. Aceştia au primit daruri în alimente, conserve, paturi şi haine.

„Omul este cartea de identitate a lui Dumnezeu, ce prin milostenie dobândeşte paşaportul către Împărăţia Cerurilor. Parohia Chișcăreni este una din cele mai mici comunităţi şi nu oferă milostenie pentru că are multe bogăţii, ci pentru că ştie ce înseamnă să nu ai.  Bogăţia nu se afla în buzunare, ci în inimile oamenilore și fiecare faptă bună şi fiecare zâmbet pe care îl aducem aproapelui constituie o părticică din Raiul cel luminos, pe care trebuie să îl trăim încă de aici de pe pământ”, ne-a declarat pr. Vasile Viorel Florea, parohul din Chișcăreni.

De la același autor

Ultimele din categorie