Proiectul misionar „Suflet de lumină”

16 Februarie 2016 13:53 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 12 - 14 februarie a.c., în Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Chișcăreni,  Protopopiatul Săveni, s-a derulat proiectul misionar filantropic „Suflet de lumină”. Activitatea a avut ca scop principal donarea de haine, rechizite şcolare și jucării pentru copiii nevoiași din parohie, cât şi ajutorarea părinţilor acestora cu îmbrăcăminte şi încălţăminte.

„Proiectul «Suflet de lumină» nu este decât o reflexie a învăţăturii Sfintei Scripturi ce ne învaţă: «Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri». (Matei 5,16). Din această învăţătură noi deducem că nu săracii au nevoie de bogaţi, ci bogaţii de săraci, pentru că doar alături de săraci bogații pot dobândi lumină, devenind fii ai luminii. În fond, nu trebuie să ai bani ca să ajuţi pe cineva, ci suflet mare; trebuie să trăieşti bucuria de a face altora bucurii”, ne-a declarat pr. paroh Vasile Viorel Florea.

Tot în cadrul proiectului, copiii parohiei au participat la câteva jocuri creativ - educative ca „Îngeraşul” și „Samarineanul”.

De la același autor

Ultimele din categorie