Proiectul „Plantăm fapte bune”, în Parohia Chișcăreni

9 Decembrie 2015 10:07 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 26 noiembrie – 6 decembrie a.c., la iniţiativa părintelui Florea Vasile Viorel, în Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Chișcăreni din Protopopiatul Săveni s-a derulat Proiectul „Plantăm fapte bune”.

Prima etapă a proiectului a avut loc pe  26 noiembrie, când, sub ocrotirea Sfântului Stelian, copiii parohiei, alături de părintele paroh, au citit Acatistul Sfântului Stelian, apoi au desfăşurat  diferite jocuri creative, specifice vârstei. La final, copiii s-au bucurat de darurile primite din partea parohiei. A doua etapă s-a derulat între 27 - 29 noiembrie: gospodarii satului, însoţiţi de pr. Vasile Viorel au plantat o livadă de pomi fructiferi, cu speranța că roadele acestor pomi vor oferi parohiei sprijinul necesar pentru acţiunile filantropice din următorii ani.

A treia etapă a proiectului s-a derulat pe 6 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae. Copiii parohiei s-au bucurat de bogate daruri, dar şi de extragerea de la concursul „Tombola micului creştin” ce a adus micuților  premii în bani. Slujba a fost urmată de o agapă, după care preotul și copiii parohiei au adus o rază de lumină şi fericire şi copiilor din Centrul de Plasament din comună Pomârla. Fiecare copil din centru a primit daruri și sfaturi.

De la același autor

Ultimele din categorie