Şedinţă de lucru a Biroului de catehizare la Piatra-Neamţ

Joi, 16 februarie 2017, la Protopopiatul Piatra-Neamț a fost organizată o ședință de lucru a Biroului de catehizare al Arhiepiscopiei Iașilor, la care au participat părintele inspector eparhial pentru învăţământ şi cateheză parohială Bogdan Racu și coordonatorii birourilor pentru cateheza parohială la nivelul protopopiatelor Piatra-Neamț, Roznov, Târgu-Neamț și Pașcani.

Principalele teme ale zilei au fost legate de Programa catehetică pentru parohii pentru anul 2017, Concursul catehetic patriarhal „Icoana şi Şcoala mărturisirii”, viziunea Biroului pentru 2017, organizarea sesiunilor de formare ale preoţilor care vor susţine cateheze şi planificarea catehezelor demonstrative la nivelul cercurilor pastorale. De asemenea, au fost definitivate şi propuse noi materiale: afişe şi reviste catehetice.

Trainingurile pentru preoţi vor debuta săptămâna ce urmează la Botoşani; în judeţul Neamţ vor fi organizate luni, 24 aprilie 2017, la Piatra-Neamţ, şi marţi, 25 aprilie 2017, la Târgu Neamţ, urmând ca în judeţul Iaşi să se desfăşoare în lunile mai şi iunie. (Preot Ştefan Zaharia, responsabilul Biroului pentru catehizare al Protopopiatului Piatra-Neamţ)

De la același autor

Ultimele din categorie