Sfințire de casă praznicală la Hlipiceni, Botoșani

12 Septembrie 2016 14:31 Ioana Zlotea Arhiepiscopia Iaşilor

În după-amiaza zilei de 12 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a fost prezent în Parohia „Izvorul Tămăduirii” Hlipiceni II, Protopopiatul Botoșani, unde a sfințit Casa praznicală.

Casa praznicală din Parohia „Izvorul Tămăduirii” Hlipiceni II, județul Botoșani, a fost sfinţită duminică, 12 septembrie 2016. Slujba a fost oficiată de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți, printre care s-a numărat și Părintele Lucian Leonte, Protopopul Protoieriei Botoșani.

După slujba de sfințire, Părintele Paroh Ștefan Cătălin Basanciuc a rostit un cuvânt în care a mulţumit tuturor celor implicaţi în acest proiect.

IPS Părinte Teofan, în cuvântul rostit cu acest prilej, a ținut să le amintească credincioșilor ce înseamnă dreapta credință. „Păstrarea dreptei credințe înseamnă și ca rugăciunea să nu lipsească din familia dvs.; mărturisirea dreptei credințe înseamnă și prezența milosteniei în casa dvs., înseamnă prezența la Dumnezeiasca Liturghie, înseamnă spovedanie, împărtășire cu Sfintele Taine, grijă pentru morții dvs. prin pomenirile care se impun și prin rugăciunile pentru odihna sufletului lor. Iată cum se arată, în puține cuvinte, viața noastră creștinească. Este absolut necesar să ținem cu tărie de această viață creștinească pentru că sunt mulți care încearcă să ne îndepărteze de la ea”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, IPS Părinte Mitropolit a sfințit şi o fântână, aflată în apropierea casei praznicale.

Citește alte articole despre: undefined

De la același autor

Ultimele din categorie