Taina Sfântului Maslu, oficiată de IPS Părinte Mitropolit Teofan la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola

10 Martie 2017 23:39 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor
 

Vineri, 10 martie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Taina Sfântului Maslu pentru bolnavii și personalul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola-Iași.

Slujba arhierească a avut loc în Biserica „Schimbarea la Față”, aflată în incinta unității spitalicești.

În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a mulțumit pentru invitație conducerii spitalului, în frunte cu managerul Gabriel Oprișanu, și părintelui protosinghe Iustin Neagu, misionare de caritate, subliniind cât de importantă este pacea sufletească: „Una dintre doctoriile cele mai importante este ca omul să aibă liniște în sufletul și în cugetul său, să aibă conștiința împăcată, să aibă puterea rugăciunii și a dragostei, și, în mod special, după cum spune Biserica, să aibă puterea smereniei. Dacă are virtutea smereniei, omul primește har de la Dumnezeu spre alinarea suferințelor sale și putere ca durerea lor să fie mai ușor depășită. Dumnezeu să vă binecuvinteze pe toți, să vă dăruiască sănătate sufletească și trupească, să vă dăruiască liniștea atât de necesară în familie, la locul de muncă, și mai ales în inimă, căci medicamentele prescrise de medici, dacă se întâlnesc cu un om pacificat lăuntric, au o influență tămăduitoare mult mai mare și mult mai eficientă”.

Alături de IPS Părinte Teofan, au mai rostit alocuțiuni protos. Iustin Neagu și prof. dr. Vasile Chiriță, medic psihiatru la Spitalul Socola.

 

De la același autor

Ultimele din categorie