Ziua mamei creştine a fost serbată în avans la Girov

27 Martie 2017 16:24 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Şcoala Gimnazială „Prof. Gh. Dumitreasa“ - Girov a organizat vineri, 24 martie 2017, un spectacol de poezie, cântece şi teatru în Centrul Cultural „Ionel Teodoreanu“ din localitate. Au luat parte la acest moment elevii şi cadrele didactice ale şcolilor din Girov şi Căciuleşti, părinţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Părintele Ştefan Zaharia, coordonatorul Frăţiei Ortodoxe a Tinerilor Giroveni, a deschis evenimentul cu un scurt cuvânt privind însemnătatea zilei de 25 martie: „Suntem aici pentru a sărbători Luna pentru viaţă în întregul ei. Bunavestirea este momentul culminant al înţelegerii iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oameni. Acceptul Fecioarei Maria de a deveni Maică a lui Dumnezeu Întrupat a fost împlinirea tuturor aşteptărilor omenirii şi garanţia vieţii veşnice. Femeia, în general, şi mama, în mod special, necesită atenţie, iubire, respect, ocrotire şi disponibilitate de jertfă. Bine este şi firesc să o serbăm pe mama şi pe femeia de lângă noi, indiferent de rudenie sau statură socială, în fiecare zi şi cu atât mai presus în minunata zi de 25 martie a fiecărui an“.

În continuare, părintele Ştefan Zaharia, care este şi coordonatorul Pro Vita Piatra Neamţ, a prezentat evenimentele lunii martie desfăşurate în judeţul Neamţ şi a vorbit celor prezenţi despre relevanţa Marşului pentru viaţă, ca punct central al acţiunilor Lunii pentru viaţă.

Elevii şcolilor girovene au încântat audienţa cu poezii şi cântece, cu dansuri, scenete inspirate de marele Ion Creangă, iar cadrele didactice au intonat câteva piese despre mama. O surpriză a fost prezenţa fostului director al şcolii din Girov, profesorul Nicolae Urdă, care a emoţionat publicul cu două doine din folclorul românesc.

La final, toate doamnele au primit flori din partea domnului primar Vasile Ciubotaru şi a consilierilor comunei Girov. 

De la același autor

Ultimele din categorie