Taina Sfântului Maslu, săvârșită inter-ortodox în orașul Nottingham din Marea Britanie

În seara zilei de vineri, 25 martie 2016, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, inter-ortodox, în orașul Nottingham din Marea Britanie. Slujba a avut loc la parohia ortodoxă rusă cu hramul Sfinţii Aidan și Chad unde s-au reunit credincioșii din cele două parohii ortodoxe, cea rusă și cea română.

Părinții care au săvârșit această Sfântă Taină au fost Gregory Butler, parohul bisericii ruse din Nottingham, și părintele Dan Petru Ghindea, parohul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei.

Strânsa prietenie dintre cele două parohii datează de mai mulți ani, comunitatea rusă punând deseori biserica la dispoziția comunității române pentru săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în perioadele de post și a Sfintei Liturghii săvârșite cu ocazia praznicelor care cad în zilele de rând.

Cuvântul de învăţătură de la sfârşitul slujbei a fost rostit de părintele Dan Ghindea, care a vorbit despre importanța participării la Taina Sfântului Maslu. De asemenea, cu această ocazie, părintele a anunțat și debutul proiectului intitulat sugestiv Biserica noastră, pavăza noastră, prin care se inițiază campania de strângere de fonduri pentru achiziționarea unei biserici proprii pentru comunitatea românească din Nottingham, avându-se în vedere faptul că majoritatea comunităţilor româneşti din Marea Britanie şi Irlanda de Nord participă la Sfânta Liturghie în lăcaşuri de cult închiriate de la Biserica Anglicană sau de la cea Biserica Romano-Catolică.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie