Universitatea de vară 27-30 august 2015, Franța

În perioada 27-30 august 2015, la Centrul de studii și de rugăciune „Sainte Croix” situat în Dordogne, Franța, s-a desfășurat a șaptea ediție a Universității de vară a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

În perioada 27-30 august 2015, într-un cadru natural de excepție, și în același timp într-un loc de referință pentru Ortodoxia din Franța - Centrul de studii și de rugăciune „Sainte Croix” situat în Dordogne, s-a desfășurat a șaptea ediție a Universității de vară a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Participarea, mai numeroasă ca niciodată (150 de persoane), reflectă interesul pentru tema abordată, „Spovedanie și paternitate duhovnicească”. Zilnic, programul a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii. Tot zilnic a avut loc și o întâlnire între ierarhi, preoți și diaconi pe probleme de pastorație. 

Centrul „Sainte Croix” reușește să fie un mediu ortodox primitor pentru toate vârstele. Dacă cei mari au fost invitați să se investească în ceea ce constituie în fond adevărate cursuri de „formare continuă” pentru pastorație, cei mai mici au putut să facă diverse activități care să le permită o trăire a credinței conform vârstei lor, ajutați în acest sens de câțiva tineri și adolescenți. Fraternitatea resimțită prin împreuna lucrare a preoților cu familiile lor, respectiv prin momentele de împreună rugăciune, provoacă la o conștiință a unității în Hristos, români și francezi. Universitatea de vară s-a încheiat duminică, după săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, cu o agapă.

Conferințele susținute: Preasfințitul Siluan, Spovedanie și paternitate duhovnicească; părintele Ciprian Negreanu (Cluj), Experiența reînnoirii prin spovedanie într-o parohie de oraș; părintele protopop Marc Antoine Costa de Beauregard, Pocăința la Sfinții Ioan Scărarul și Ioan Casian; părintele Patriciu Vlaicu, Perspective canonice privind spovedania; părintele Arhimandrit Nichifor (Iași), Spovedania în Româniaistoric și situație actuală; părintele Melchisedec (Essex), Spovedania văzută și practicată de părintele Sofronie; maica Sofronia (Iași), Spovedanie și psihoterapie. Vindecarea sufletului și trupului, prezentare care a completat cuvântul maicii Siluana trimis pentru a fi lecturat în plen; părintele Vasile Mihoc, Baze neotestamentare ale spovedaniei; părintele Jean Boboc, Dimensiunea psihosomatică a spovedaniei; părintele Philippe Dautais, Dimensiunea terapeutică a spovedaniei; părintele Gerard Reynaud, Spovedania la Sfântul Ioan Hrisostom; Rareș Ionașcu, Mărturie: experiența spovedaniei la un credincios.

Sursa: http://www.mitropolia.eu/ro/stiri/1329/universitatea-de-vara-27-30-august-2015.htm

Ultimele din categorie