Curs de iconografie la Centrul mitropolitan din Nurnberg

În ultimele două săptămâni ale lunii noiembrie, anul 2015, la Centrul Mitropolitan din Nurnberg a avut loc un curs de iconografie.

La mijlocul lunii noiembrie, anul 2015, în atelierul de iconografie din incinta Centrului Mitropolitan din Nürnberg a avut loc un curs de învățare a tehnicilor pictării icoanei bizantine, coordonat de maica Marina Muntean. Cursanții, unii deja familiarizați, alții cu totul novici în arta iconografică, au putut realiza propria icoană, învățând tehnici pentru lucrul independent într-o artă atât de importantă pentru duhul Ortodoxiei. În cele două săptămâni de la mijlocul lunii noiembrie, în atelierul de pictură al Maicii Marina, participanții au fost totodată integrați în programul mănăstiresc al slujbelor, meselor și rugăciunii.

Cei care au vizitat Centrul Mitropolitan din Nürnberg rareori au ratat o convorbire de suflet cu maica Marina, care este o gazdă ospitalieră și un sfetnic pe măsură. Însă pe lângă acestea, având privilegiul de a intra în atelierul de pictură al maicii, sau chiar mai mult, de a putea asista la procesul în care icoanele prind contur, oricine a fost încântat de măiestria sa artistică, din care au luat naștere atâtea chipuri minunate de sfinți, ba chiar întregi catapetesme de biserici.

Sursa: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/arhiva-stirilor/693-curs-de-iconografie-la-centrul-mitropolitan

Ultimele din categorie