Hirotonie întru preot și evocare a părintelui Teofil Părăian la München

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române pentru Germania, Austria si Luxemburg, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din München.

La sărbătoarea „Intrarea in Biserică a Maicii Domnului”, 22 noiembrie 2015, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române pentru Germania, Austria si Luxemburg a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din München, în cadrul căreia diaconul Iulian Mihai a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din Ingolstadt.

Alături de Preasfințitul Sofian au slujit părintele protopop de Bavaria Alexandru Nan, de la parohia „Nasterea Domnului” din München, părintele Sabin Vodă, de la Alba Iulia, părintele Dumitru Mureșan, de la parohia Rosenheim, părintele Ioan Marius Turcu, de la Waldkraiburg, părintele Alexandru Roșu, de la Ravensburg, părintele Mihail Baku, de la Centrul bisericesc din München, și diaconii Iulian Mihai și George Tapciuc.

Tot în cadrul slujbei, credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina la icoana Maicii Domnului „Pantanassa” („Împărăteasa a toate”), adusă de la Alba Iulia de către părintele Sabin Vodă, însotit de un cor de tineri psalți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele Sabin Vodă, director al postului de radio „Reîntregirea” al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a evocat personalitatea marelui duhovnic Teofil Părăian, al cărui ucenic a fost, la fel ca și Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul.

Sursa: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/arhiva-stirilor/691-hirotonie-intru-preot-si-evocare-a-pr-teofil-paraian-la-muenchen

Ultimele din categorie