Întâlnirea preoților din Protopopiatul Bavariei

Sâmbătă, 5 decembrie 2015, la parohia „Nașterea Domnului” din München, a avut loc întâlnirea preoților din Protopopiatul Bavariei.

Sâmbătă, 5 decembrie 2015, parohia „Nașterea Domnului” din München a găzduit ședința de lucru a preoților din protopopiatul Bavariei. Alături de Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar, și de părintele protoiereu Alexandru Nan, preoții au discutat, pe baza ordinii de zi stabilite, probleme de ordin duhovnicesc, administrativ și pastoral. După rostirea rugăciunii „Împărate ceresc”, părintele protoiereu Alexandru Nan a susținut un scurt referat pe baza „Tratatului de preoție” al Sfântului Ioan Gură de Aur, având ca temă centrală datoriile preoților și ale credincioșilor pentru susținerea vieții duhovnicești.

Momentul duhovnicesc a fost urmat de discuții juridico-administrative ocazionate de specificul legislativ din Bavaria, teritoriu în care Mitropolia Germaniei a primit pentru prima dată statutul de corporație de drept public (2006), care îi oferă o înaltă recunoaștere în fața autorităților germane. Între alte subiecte de discuție s-au mai numărat: viitorul învățământului religios ortodox în Germania și Bavaria, înscrierea confesională a românilor ortodocși în registrele locale sub sigla „RX” („rumänisch-orthodox“), întrajutorarea preoților din protopopiat, susținerea proiectelor sociale ale Mitropoliei, intensificarea legăturilor între parohii, a slujbelor cu participarea mai multor comunități românești și a activităților culturale de promovare a tradițiilor românești.

Discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă frățească, viitoarea conferință fiind programată pentru 13 februarie 2016.

Sursa: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/arhiva-stirilor/704-intalnirea-preotilor-din-protopopiatul-bavariei

Ultimele din categorie