Noaptea bisericilor deschise și prima Liturghie în noua Biserică a Parohiei din Chemnitz

În Duminica Sfinților Români și a Sfinților de pe teritoriul Germaniei, parohia din Chemnitz a sarbătorit pentru prima oară Sfânta Liturghie într-un nou locaș. Acesta a fost pus la dispoziție de domnul Horst Fries, fiind renovat cu multă dăruire de credincioșii parohiei.

În data de vineri, 16 iunie, după o muncă asiduă, locașul de cult a fost renovat și înzestrat cu cele necesare pentru a-și primi oaspeții. Noaptea bisericilor deschise se desfășoară în Chemnitz la fiecare 2 ani, fiecare biserică putându-și face cunoscută „bogăția” și valorile. În Biserica Ortodoxă Română din Chemnitz, programul a început cu vizualizarea unui film documentar despre Sfântul Munte Athos. Apoi, a urmat un recital alcătuit din cântări liturgice tradiționale, susținut de cantorul parohiei, Ioan-Cristian Pavăl. Programul a continuat cu slujba vecerniei susținută preponderent în limba germană, pentru oaspeții, care în majoritate erau nemți. După fiecare secțiune a programului, precum și la final, au urmat discuții duhovnicești cu participanții.

Duminica Tuturor Sfinților Români și a celor de pe teritoriul Germaniei a fost un prilej de mare bucurie pentru credincioșii din Chemnitz. Acum s-a sărbătorit pentru prima oară Sfânta Liturghie în noul locaș de cult. Credincioșii se pregătesc deja pentru sfințirea bisericii, care va avea loc în data de 9 iulie cu ocazia hramului, când Mitropolitul Serafim va vizita parohia și când sunt așteptați oapeți de la toate parohiile din jur.

Ultimele din categorie