Părintele Mitropolit Serafim, la Viena

Între 22 şi 27 ianuarie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, s-a aflat în mijlocul credincioşilor ortodocşi din Viena.

Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, s-a aflat în vizită pastorală, între 22 și 27 ianuarie 2016, la bisericile din Viena „Sfântul Apostol Andrei”, Wiener Neustadt, și „Sfântul Antonie”. În aceste zile, vizita pastorală a cuprins slujirea Sfântului Maslu în bisericile „Sfântul Apostol Andrei” din Viena şi din Wiener Neustadt; Sfânta Liturghie în capelă şi la biserica „Sfântul Antonie”, întâlnire cu preoţii slujitori şi cu pelerinii care se pregăteau pentru călătoria din Egipt şi Ţara Sfântă şi dialoguri cu credincioşii.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim a susţinut, la invitaţia Fundaţiei „Pro Oriente” şi a „Asociaţiei Quo Vadis”, o conferinţă despre „Spiritualitatea şi viaţa cu icoane”. Pornind de la afirmaţia lui Dostoievski: „frumuseţea va salva lumea”, Mitropolitul Serafim a amintit textele biblice şi cuvintele Sfinților Părinţi despre sensul şi importanţa cinstirii sfintelor icoane. Cei prezenţi au avut ocazia, la sfârşitul referatului, să pună şi întrebări Înaltpreasfinţiei Sale. Conferinţa a fost suţinută într-o sală din centrul Vienei unde se află momentan şi o expoziţie de icoane ortodoxe pictate de Sonja Skrepek.

Sursa: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/arhiva-stirilor/762-parintele-mitropolit-serafim-la-viena

Ultimele din categorie