Peste 250 de tineri prezenți la biserica românească „Sfântul Antonie” din Viena

Luni, 21 decembrie 2015, Înaltpreasfinţitul Arsenios Kardamakis, Mitropolitul grec al Austriei, a săvârșit Sfânta Liturghie pentru cei peste 250 de tineri elevi ortodocși aflați în biserica românească „Sfântul Antonie” din Viena.

Peste 250 de tineri elevi ortodocşi, majoritatea liceeni, de la diferite şcoli din Viena, au participat luni, 21 decembrie 2015, la o Sfântă Liturghie săvârşită ca înainte-prăznuire a Sărbătorii Naşterii Domnului, la biserica românească „Sfântul Antonie”-Viena, din Bez. 15. Sfânta Liturghie a fost săvârşită, în limba germană, de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Arsenios, alături de părintele paroh Ioan Moga, părintele Emanuel Nuţu, părintele Răzvan-Florin Gâsca, şi arhidiaconul Athanasios. Au fost prezenţi şi cei doi inspectori şcolari ortodocşi, Branislav Djukaric şi Pashalis Archimandritis, precum şi mulţi profesori ortodocşi de religie din Viena, unii dintre ei dând răspunsurile la strană.

Astfel de Sfinte Liturghii, pentru elevii ortodocşi din Viena, au loc de două ori pe an şi se săvârşesc în diferite biserici ortodoxe din capitala Austriei.

Sursa: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/arhiva-stirilor/724-sf-liturghie-pentru-elevii-ortodocsi-din-viena-la-biserica-sf-antonie

Ultimele din categorie