Sărbătoarea Învierii Domnului, la Catedrala Mitropolitană din Nürnberg

Sărbătoarea Învierii Domnului a adunat, ca în fiecare an, mii de români împreună la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Nürnberg. Curtea catedralei a devenit neîncăpătoare la slujba Învierii, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, împreună cu slujitorii Catedralei de la Nürnberg.

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a ținut un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți.

„Viața fiecăruia e plină de necazuri și ispite, acestea pot fi depășite prin credința în Înviere, prin ancorarea în credință și stăruința în rugăciune. Învierea lui Hristos ne ajută pe fiecare din noi, dacă credem cu adevărat și stăruim în comuniunea creștină în Biserică, acolo unde nimeni nu e singur”, a subliniat Ierarhul.

Chiriarhul a îndemnat pe cei prezenţi sa-și iubească aproapele.

„Iubirea unii pentru alții trebuie să fie o iubire concretă, cu fapte, prin ajutorarea semenilor și în special a celor rămași acasă, în țară, în lipsuri și nevoi. Păstrarea identității de creștini, ortodocși și români, departe de hotarele țării, este modul în care ne putem salva de pierderea în grijile lumii”, a mai spus Înaltpreasfinţia Sa.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie