Slujbă arhierească și instalarea unui nou preot pentru românii din Ravensburg

Duminică, 6 decembrie 2015, Preasfințitul Părinte Sofian, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, a slujit Sfânta Liturghie la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Ravensburg.

Duminică, 6 decembrie 2015, românii din parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Ravensburg și Friedrichshafen, s-au rugat într-o atmosferă sărbătorească alături de Preasfințitul Părinte Sofian, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, care a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, urmată de un frumos concert al copiilor din parohie prilejuit de sărbătoarea Sfântului Nicolae.

Tot cu această ocazie a avut loc și instalarea noului preot paroh, părintele Alexandru Roșu.

Înainte de începutul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Sofian a fost întâmpinat în biserica spitalului „14 Nothelfer”, din Weingarten, de părintele Sergiu Rusu, care a păstorit comunitatea românească în ultimii trei ani, de noul preot paroh, Alexandru Roșu și de diaconii Martin Lissmann (Köln) și Ioan Popoiu (Nürnberg). Sfânta Liturghie arhierească s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare, în prezența a numeroși credincioși, care au făcut biserica neîncăpătoare. Răspunsurile la strană au fost date de corul parohial condus de doamna preoteasă Gabriela Rusu.

În final, grupul de copii, pregătit de doamnele din parohie, a întâmpinat pe Moș Nicolae, care le-a ascultat cântecele și poeziile și le-a oferit daruri, potrivit tradiției. Slujba a fost urmată de o agapă frățească, organizată de parohie.

Sursa: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/arhiva-stirilor/708-slujba-arhiereasca-si-instalarea-unui-nou-preot-pentru-romanii-din-ravensburg

Ultimele din categorie